HAIO

HAIO

Wat is een HAIO ?

Om huisarts te worden, dien je een negen jaar durende opleiding te volgen. Na zes jaar krijg je het diploma van arts. Daarna moet je kiezen tussen een loopbaan als huisarts of als specialist. Wie voor de optie huisarts kiest, is verplicht drie jaar als HAIO ( huisarts in opleiding ) in een erkende opleidingspraktijk te werken.

Wat doet een HAIO ?

Een HAIO wordt ingeschakeld in alle facetten van de praktijk. Hij of zij heeft eigen spreekuren, doet huisbezoeken en neemt ook wachtdiensten voor zijn of haar rekening. Een HAIO werkt aan dezelfde honoraria en aan dezelfde terugbetalingstarieven als de overige huisartsen in onze praktijk.

Indien nodig kan de HAIO tijdens consultaties één van de vaste artsen om advies vragen. Op regelmatige tijdstippen maken de begeleidende huisartsen tijd voor overleg.

Wat betekent dit voor U als patiënt ?

Een volwaardige, derde arts komt ons team versterken. Hierdoor kan u op een nog betere beschikbaarheid rekenen in de praktijk van Dr Follet en
Dr De Witte. Aangezien er extra consultaties zijn kan je gemakkelijker een moment kiezen dat U het best past. En hebt u dringende zorgen nodig? Dan zal u zo snel mogelijk door één van ons geholpen worden.